El Suprem considera il·legal acomiadar una treballadora després de 242 contractes en huit anys

El tribunal obliga a readmetre o a indemnitzar una netejadora de l’Hospital Clínic de Barcelona perquè la causa del contracte no era vàlida.

Façana de l'Hospital Clínic de Barcelona
Façana de l'Hospital Clínic de Barcelona / Hospital Clínic de Barcelona

És il·legal acomiadar una treballadora que va firmar 242 contractes en huit anys. Així ho ha dictat el Tribunal Suprem, que ha declarat improcedent l'acomiadament d'una netejadora de l’Hospital Clínic de Barcelona i que va tindre quasi 250 contractes de substitució, així com per a cobrir vacances, descansos i permisos d'altres empleats de l'empresa.

Atenent a la sentència, l'empresa ha de donar a la treballadora l’opció de ser readmesa, amb abonament dels salaris de tramitació, o el pagament d'una indemnització d'11.088 euros. El tribunal ha considerat que la causa del contracte no era vàlida, ni tampoc concorren les circumstàncies que haurien permés validar una modalitat contractual diferent.

El Suprem ha estimat el recurs de cassació interposat per la treballadora contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que mantenia que és ajustada a dret la utilització del contracte d'interinitat per a cobrir suposats de vacances, descansos o permisos.

La treballadora va firmar contractes d'interinitat per substitució com a netejadora de l'Hospital Clínic de Barcelona des de desembre de 2007 fins a gener de 2011, quan va començar a cobrar la desocupació. Al març d’aquell mateix any va tornar a treballar per a la mateixa empresa amb la mateixa modalitat contractual.

En total la treballadora a la qual fa referència la sentència va firmar 242 contractes, però al maig de 2015, l'empresa li va notificar l'extinció del contracte.

També et pot interessar

stats