El Suprem confirma una pena de 15 anys de presó a tres homes per una violació en grup a València

L'alt tribunal desestima els recursos contra una sentència precedent, la qual absolia els agressors d’un delicte lleu de lesions.

El Suprem confirma una pena de 15 anys de presó a tres homes per una violació en grup a València
El Suprem confirma una pena de 15 anys de presó a tres homes per una violació en grup a València

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 15 anys de presó imposada a tres homes que van agredir sexualment una dona el 2017 a València. La sala desestima els recursos contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de València, el qual va confirmar les penes per un delicte de violació, però els va absoldre d’un delicte lleu de lesions.

Els fets provats recullen que els condemnats van mantindre relacions sexuals forçades amb la víctima, que va quedar amb lesions fruit de l’atac múltiple. Els condemnats la van immobilitzar i la van amenaçar de mort, a més d’advertir-la que, si cridava, la portarien a la frontera amb França per a exercir de prostituta.

Davant l’al·legat sobre el contacte previ que tenia la dona amb un dels agressors o les referències a la seua vestimenta, tots estereotips falsos però recurrents entorn de la violència sexual, el Suprem ha contestat que en cap cas es pot usar com a excusa per a perpetrar “un delicte tan execrable com el d’una violació”. “L’agressor sexual no té cap legitimació per a actuar, siga com siga l’antecedent o l’actitud de la víctima, la qual té llibertat per a vestir o actuar com considere convenient”, indica la sentència. “I això, dins del seu arc de llibertat per a dur a terme la relació sexual quan li semble, i no quan ho desitge un agressor sexual”, continua.

Els recurrents també exposaven una versió alternativa en què els fets pogueren ser constitutius d’abús i no d’agressió sexual, la qual el Suprem descarta perquè es tracta d’un acte violent i d’intimidació. “Se l'agredeix i se la intimida per mitjà de l’amenaça. Mai hi pot haver abús en aquest cas. Hi ha violació”, explica la sentència.

També et pot interessar

stats