El Suprem confirma quatre anys de presó per a un home que va instal·lar una càmera per a espiar l’exparella a Elx

La dona l’havia denunciat també per instal·lar Skype en el seu ordinador, amb la qual cosa podia controlar tot el que feia

Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem / Carlos Lujan (Europa Press)

La sala penal del Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna a quatre anys de presó per un delicte de descobriment i revelació de secrets agreujat a un home per instal·lar una càmera de vigilància en l'aire condicionat del dormitori de l’exparella, a Elx (Baix Vinalopó), i activar-la amb la clau d'accés del rúter de la víctima.

En la sentència, ponència del president de la sala segona, Manuel Marchena, es recull que la utilització d'una clau personal representa "un plus de gravetat en l'atac a l'esfera de privacitat de qualsevol persona perquè implica un apoderament afegit d'una dada de caràcter personal".

Segons els fets provats, la dona, que havia mantingut una relació de quatre anys amb ell, li va demanar el 2018 que cuidara el fill dels dos en el domicili d'ella, a Elx. Ell va aprofitar per a instal·lar el dispositiu, "la lent del qual estava dirigida al llit, amb la intenció de controlar-la".

"Per a connectar-se al rúter, i activar el funcionament de la càmera, va utilitzar la contrasenya privada" de la dona, recorda la sentència. Aquesta situació va durar fins que ella va canviar les contrasenyes d'accés.

Al setembre del mateix any, la víctima va detectar l'existència de la càmera i va presentar una denúncia, encara que amb anterioritat ja n'havia presentat una altra contra l'acusat per sospitar que havia sigut ell qui havia instal·lat un Skype ocult en el seu ordinador i a través del qual, quan la víctima usava el seu portàtil, l'acusat podia controlar tot el que feia, amb qui parlava o qui estava en el domicili.

No obstant això, el Suprem afirma que els fets recollits en la sentència tenen ple encaixen en el delicte pel qual ha sigut condemnat i assenyala que l'agreujament de la pena no es deriva, com sembla entendre la defensa, de la captació d'unes imatges mitjançant un dispositiu d'enregistrament ocult en l'aparell d'aire condicionat i dirigit al llit, sinó de la "utilització inconsentida" de la clau del rúter.

També et pot interessar

stats