El Suprem avala l'equiparació salarial del personal del Provincial de Castelló amb el de Sanitat

L'alt tribunal rebutja un recurs presentat per CCOO, perquè considera el procés “legal i legítim”.

Foto d’arxiu de l’Hospital Provincial de Castelló. Europa Press
Foto d’arxiu de l’Hospital Provincial de Castelló. Europa Press

La sala social del Tribunal Suprem no ha admés el recurs de cassació interposat pel sindicat CCOO, de manera que confirma la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que considera "legal i legítima" l'equiparació de salaris del personal de l'Hospital Provincial de Castelló amb els de la resta de la xarxa sanitària pública valenciana.

El primer semestre del 2017 la direcció del centre sanitari va dur a terme el procés d'equiparació retributiva dels seus llocs de treball als de les institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. D’acord amb aquesta normativa, les retribucions del personal del Consorci hospitalari són, des de l'1 de gener de 2017, les mateixes que les de la resta del personal del sistema sanitari públic valencià.

No obstant això, el centre sanitari ha explicat que el personal del Consorci que va començar a treballar al centre abans de l'1 de gener de 2017 manté les retribucions dels seus llocs de treball, en general "significativament superiors" a les que percep el personal de Sanitat.

CCOO va impugnar el procés d'equiparació i el 19 d'abril del 2018 el TSJCV va considerar ajustada a dret l'equiparació retributiva del personal del Provincial amb la de la resta del personal de la Conselleria.

També et pot interessar

stats