El Suprem aplica per primera vegada l’agreujant per raons de gènere

La circumstància no exigeix una intenció de voler humiliar sinó que hi ha prou amb què la situació siga humiliant per si mateixa.

Foto d’arxiu del Tribunal Suprem. Europa Press
Foto d’arxiu del Tribunal Suprem. Europa Press

La sala segona del Tribunal Suprem ha aplicat per primera vegada el criteri sobre l'agreujant per raons de gènere previst en el Codi Penal per a determinats delictes i ha establit que no exigeix una intenció específica de voler humiliar, sinó que n'hi ha prou que siga fruit d'una situació ja de per si mateix humiliant.

Així ho ha establit l'alt tribunal en una sentència en la qual ratifica l'augment de la condemna de set anys i mig a nou anys de presó a un home que va agredir sexualment i va colpejar a l'exparella. El condemnat al·legava que el que volia era satisfer els seus desitjos però no una dominació per raó de gènere.

L'home va presentar un recurs al Suprem contra la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Però ara la sala segona ha rebutjat aquest recurs i ha afirmat que per a aplicar l’agreujant és prou que "el delicte s'entenga com una manifestació objectiva de la discriminació".

També et pot interessar

stats