El Suprem admet a tràmit un nou recurs de la Fundació Franco contra la exhumació

L’entitat argumenta que un govern en funcions no pot adoptar aquesta decisió.

Toma del dictador Franco, al Valle de los Caídos
Toma del dictador Franco, al Valle de los Caídos / Efe

El Tribunal Suprem ha admés a tràmit un nou recurs de la Fundació Francisco Franco, en què aquesta entitat demana la suspensió de l'últim acord del Consell de Ministres que dona llum verda a l'exhumació del dictador abans del 25 d'octubre.

La fundació argumenta que un govern en funcions no pot adoptar decisions com aquesta. Així mateix, l’entitat considera que els tribunals han de pronunciar-se també sobre l’acord del Consell de Ministres, de la mateixa manera que van fer sobre el decret d'exhumació.

La sala contenciosa administrativa del Suprem ha admés el recurs i ha format una peça separada per a veure si adopta mesures cautelars abans de traslladar el cos del dictador. El Suprem dona tres dies de termini a l'Advocacia de l'Estat perquè es pronuncie sobre la suspensió de l'acord que demana la Fundació Franco.

El nou recurs de la fundació aplega després que el Suprem solucionara els entrebancs –tres recursos– que fins fa uns dies tenia pendents. Una vegada donat el vistiplau judicial a la retirada del cos, el govern es planteja dur a terme l’exhumació el dia 21 o 22 d’octubre

Paral·lelament al nou recurs de la Fundació Francisco Franco presentat al Suprem, aquesta entitat ha presentat un escrit al govern espanyol en què reitera la petició que el fèretre del dictador es cobrisca amb la bandera d'Espanya durant el trasllat i que siga portat pels seus familiars. 

També et pot interessar