El Suprem aclareix que és delicte difondre sense permís una imatge íntima enviada per la mateixa víctima

Confirma la multa a un home que va reenviar a un tercer una foto d'una amiga que ella li havia enviat anteriorment.

Imatge d'arxiu del Tribunal Suprem
Imatge d'arxiu del Tribunal Suprem / Europa Press
26 de febrer 2020 - 19:55

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència que imposa una multa de 1.080 euros a un home que va difondre una foto d'una amiga nua que, prèviament, ella li havia enviat, sense que li haguera donat el consentiment.

D'aquesta forma, el tribunal aclareix que es comet un delicte de descobriment i revelació de secrets a qui difon imatges que afecten greument la intimitat d'una persona encara que les fotos s'hagen fet amb permís de la víctima. A més, la sentència recorda que es refereix a les imatges que poden haver sigut obtingudes de diferents formes: fotos, vídeos o enviaments de la víctima o de tercers. Per tant, subratlla el Suprem que el nucli del delicte no és obtindre les imatges, sinó difondre-les.

La Sala reconeix que el Codi Penal enfronta als qui ho veuen indispensable per a evitar clamorosos buits d'impunitat davant fenòmens coneguts com el sèxting o la revenge porn i, d'altra banda, als qui entenen que el tipus vulnera alguns dels principis informadors del dret penal. Per això, els magistrats han recordat casos de rellevància mediàtica en què una persona ha difós imatges de les seues parelles que mai no havien sigut concebudes perquè les veiera una tercera persona.

També et pot interessar

stats