Els supervivents de l’Aquarius denuncien que se senten “oblidats” dos anys després de l’arribada a València

Reclamen la regularització que els van prometre per a poder “treballar legalment” i tindre “una vida digna”.

Imatge d'arxiu de persones migrants que viatjaven a bord de l'Aquarius
Imatge d'arxiu de persones migrants que viatjaven a bord de l'Aquarius / À Punt NTC

Aquest dimecres es compleixen dos anys de l’operació Esperança del Mediterrani, amb l'arribada de l'Aquarius al port de València. 24 mesos després, les persones migrants que hi viatjaven a bord segueixen sense papers i denuncien que se senten “oblidades” perquè encara no tenen la regularització que els van prometre per a poder “treballar legalment” i tindre “una vida digna”.

El president de l'Associació de Supervivents de l'Aquarius, Moses von Kallon, ha criticat que van ser usats “políticament” per a després ser oblidats i quedar-se sense ajuda per a regularitzar la seua situació.

“Ens van deixar entrar perquè els convenia políticament però ara ens han oblidat”, ha assegurat Von Kallon, que ha advertit que la pandèmia del coronavirus ha agreujat la seua situació i ni tan sols han pogut demanar ajudes per estar en situació irregular.

A més, ha recordat que durant 18 mesos van tindre ajuda d'advocats però ara ja no, i veuen “molt complicat” poder regularitzar la seua situació: “Pensàvem que ens ajudarien a aconseguir treball, però al cap d'un any i mig ens hem quedat sense aquest suport”, ha lamentat.

També et pot interessar

stats