La supervivència de l'Hotel Sidi Saler, pendent del canvi de govern municipal a València

El govern de Joan Ribó volia assolar-lo i reconstruir la zona dunar

L'Hotel Sidi Saler, en ruïnes, al costat de la platja

 Amb el canvi de color polític en l'Ajuntament de València torna a estar damunt de la taula el debat sobre el futur de l'Hotel Sidi Saler, abandonat i en ruïnes des de fa anys. El govern de Joan Ribó volia assolar-lo i reconstruir la zona dunar. Ara l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat que no és partidària d'enderrocar-lo, ja que "els enderrocs no són la solució" i ha avançat que vol parlar amb la propietat i amb el veïnat, per a buscar un projecte que acontente les dues parts "i que responga a les expectatives del veïnat".

Ana Gradolí, presidenta de l'Associació de Veïns de la Devesa-el Saler, deixa clar el seu parer: "La nostra posició és que això no s'assole". La seua idea alternativa és un centre per a majors, "perquè des de València fins a Sueca no n'hi ha cap", segons Gradolí.

L'altra sensibilitat que representa el veïnat del Saler busca tombar l'hotel, però amb excepcions. Un dels veïns, Javier Giménez, ha afirmat que "el que toca és derruir-lo i renaturalitzar-lo". Javier, un altre veí, ha afirmat que "els edificis on encara viu la gent s'haurien de conservar, però haurien de mirar com estan integrats" a la zona boscosa del Saler, on estan.

També et pot interessar

stats