La supervivència del càncer infantil se situa en el 90,6% a l’any del diagnòstic

La incidència de la malaltia a la Comunitat Valenciana es manté estable des de 1991 i amb dades molt similars a la resta d’Europa.

La xifra de supervivència del càncer infantil a la Comunitat Valenciana se situa en el 90,6%
La xifra de supervivència del càncer infantil a la Comunitat Valenciana se situa en el 90,6% / Europa Press

La xifra de supervivència del càncer infantil a la Comunitat Valenciana se situa en el 90,6% a l’any, 82,1% als tres anys i del 79,4% als cinc anys. Així es recull en les últimes dades que ha fet públiques la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra el Càncer Infantil aquest divendres 15 de febrer.

Les dades revelen 163 nous casos de càncer diagnosticats en persones menors de 20 anys a la Comunitat Valenciana, dels quals un 45% es van donar en xiquetes i un 55% en xiquets.

Amb aquestes xifres, la incidència del càncer infantil a la Comunitat Valenciana es manté estable des de 1991 i amb dades molt similars a la resta d’Europa, segons ha informat la Generalitat.

Tipologies de càncer infantil

La leucèmia continua sent el tipus de càncer més freqüent al territori valencià i n’aglutina un 27,6% dels casos. Entre els tumors sòlids, la major proporció es correspon amb els tumors del sistema nerviós central i medul·la, amb un 23%, seguit dels limfomes, amb un 15%, i pels sarcomes de teixits blans, amb un 6,4%. En menors de sis anys destaquen els neuroblastomes, amb un 4%.

El grup d'Investigació Clínica i Traslacional en Càncer de l'Institut d'Investigació Sanitària de La Fe participa en un programa europeu per al diagnòstic i monitorització de tumors infantils mitjançant biòpsies líquides.

El projecte, que es desenvoluparà fins al 2022, té com a objectiu millorar el tractament d'un tipus de càncer que cada any afecta 80 xiquets i representa l'11% de les morts relacionades amb tumors en edat infantil.

L'investigador en cap, Jaime Font de Mora Sainz, amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, ha afirmat que "la lluita contra la malaltia comença amb la investigació", la qual és "essencial" per a trobar "millors tractaments".

També et pot interessar

stats