Superilles i barris climàticament neutres: les apostes de València per a avançar cap a una ciutat més saludable

El districte d'Extramurs i el barri d'Orriols acolliran les primeres xarxes de carrers per als vianants, un model importat de Barcelona.

VÍDEO | Superilles i barris climàticament neutres: les apostes de València per a avançar cap a una ciutat més saludable

La ciutat de València ha posat en marxa la creació de nous llocs d’esplai amb la creació de superilles. Es tracta d'espais que fins ara eren domini del trànsit rodat i que es recuperen per als vianants. La primera superilla s'ubicarà al districte d’Extramurs, a l’encreuament dels carrers de Calixt III i del Palleter, i la segona se situarà al barri d’Orriols. Amb les dues, l'Ajuntament vol fomentar la sostenibilitat, la mobilitat saludable, crear nous espais de convivència i incrementar la qualitat de vida del barri.

Segons explica Leku Studio, responsable del projecte, "la primera superilla posa a prova aquest model, que pensem que funcionarà. A Barcelona va començar amb una superilla i ja colonitza tot l’Eixample". Com explica Sandra Gómez, vicealcaldessa de l’Ajuntament de València i regidora d’Urbanisme, aquestes superilles "són espais de de trobada, de convivència en uns barris on tenim una manca d’espais per a vianants i d’espais verds".

Tres barris climàticament neutres

A més de les superilles, la ciutat de València treballa per a tindre almenys tres barris climàticament neutres abans de l'any 2030. Amb el projecte "València ciutat neutra", aspira a formar part de les 100 ciutats europees amb aquesta catalogació.

Per a aconseguir la neutralitat climàtica (zero gasos d'efecte d'hivernacle), l'aposta és reduir el consum energètic, mitjançant la rehabilitació d'habitatges, l'eficiència energètica, el canvi d'hàbits, el consum sostenible i la mobilitat sostenible, entre d'altres, així com fomentar la producció d'energia renovable de proximitat.

Barris amb baixes emissions

El consistori del cap i casal també treballa amb l'objectiu de crear barris amb baixes emissions. En aquest cas, la missió és reduir la contaminació de l'aire, principalment causada pel trànsit rodat. apostant per la mobilitat sostenible, així com pel transport públic i pels vehicles elèctrics.

També et pot interessar

stats