El suïcidi assistit de María José Carrasco se seguirà jutjant com a violència masclista

El jutjat entén que “no es donen les circumstàncies per a determinar si es tracta d’un acte de violència en l’àmbit de la parella”.

Ángel Hernández va ajudar la seua esposa, María José Carrasco, que patia una greu malaltia, a suïcidar-se

L’Audiència Provincial de Madrid ha acordat que la instrucció del cas del suïcidi assistit de María José Carrasco, que es va llevar la vida amb l’ajuda del marit, continue en el jutjat de violència sobre la dona. Contra aquesta resolució no cap recurs ordinari.

L’abril passat, la titular d’aquest jutjat va rebutjar la inhibició plantejada pel jutjat d’instrucció número 25 de Madrid en estimar que va existir una petició “seriosa i explícita” de la dona de voler acabar amb la seua vida. Després d’això, va retornar la causa a aquest jutjat

Ara, l’Audiència de Madrid resol l’assumpte i atribueix la competència al jutjat de violència sobre la dona. La sala entén que en aquesta fase processal “no es donen les circumstàncies per a determinar fefaentment si es tracta d’un acte de violència contra una dona en l’àmbit de la parella”, com determina la llei integral de violència sobre la dona.

Els magistrats argumenten que en el procediment encara falten elements probatoris pendents de practicar que no permeten afirmar en aquesta concreta fase processal que haja d’excloure’s la competència del jutjat de violència sobre la dona.

Els fets de les actuacions són qualificats com un possible delicte de cooperació al suïcidi d’una persona que pateix malaltia o patiments incurables i difícils de curar de l’article 143.4 del Codi Penal. Segons aquestes, resulta “indiciàriament” que Ángel Hernández Pardo va subministrar a la seua esposa “una substància que li va causar la mort”.

El govern espanyol no la inclourà en l'estadística de violència de gènere 

No obstant això, la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere continua sense contemplar la possibilitat d'incloure-la en l'estadística oficial de víctimes mortals per violència de gènere, perquè el marit no està acusat d'un delicte de violència de gènere.

Així, no s'incorporarà a les dades oficials, ni tan sols com a cas en investigació, a pesar que, finalment, la instrucció del cas es queda en un jutjat de violència sobre la dona.

Això no és habitual en els casos que s'inclouen en l'estadística d'assassinades a mans de les parelles o exparelles. De fet, recentment, es va afegir el crim d'una dona a Las Palmas de Gran Canaria, amb l’argument que un jutjat de violència contra la dona s'ha fet càrrec de la investigació.

També et pot interessar

stats