Suera trenca el tabú i donarà copes menstruals i exercitadors de sol pelvià a les dones que ho demanen

L'Ajuntament organitza dos tallers sobre sexualitat femenina que abordaran l'ús de productes sanitaris sostenibles i donaran consells per a viure la menopausa de manera saludable

Imatge d'arxiu d'una copa menstrual
Imatge d'arxiu d'una copa menstrual

Trencar el tabú per a parlar de la menstruació i la menopausa. És el fil conductor de la campanya sobre salut sexual femenina que ha impulsat l'Ajuntament de Suera (Plana Baixa) per a posar damunt la taula dos temes habitualment silenciats en l'esfera pública. La iniciativa, finançada a través dels fons del Pacte d'Estat sobre Violència de Gènere, contempla proporcionar gratuïtament una copa menstrual a cada dona empadronada en el municipi que es trobe en edat de menstruar i la demane. Per a les que es troben en l'etapa de la menopausa, el consistori posarà a disposició un exercitador de sòl pelvià, però caldrà que acudisquen al taller d'assessorament sobre aquest tema previst en la campanya. 

L'Ajuntament ha organitzat en total dos tallers centrats en la salut sexual de les dones amb el títol “Trenquem el tabú: parlem de la menstruació i la menopausa” a càrrec de la psicòloga general sanitària, sexòloga i agent d'Igualtat Carla Ibáñez. En el primer, les persones participants rebran assessorament sobre menstruació feminista i l'ús de productes sanitaris sostenibles. En la segona jornada es plantejaran consells per a viure l'etapa del climateri de manera saludable. Ambdues activitats tindran lloc el dissabte 5 de juny des de les 11:00 hores en l'espai sociocultural la Casa de les Mestres. Tant la copa menstrual com l’exercitador de sòl pelvià podran recollir-se en la farmàcia de Suera.

La regidora d'Igualtat i promotora dels tallers, Gema Soriano, ha explicat que la campanya naix per a “trencar el tabú que per desgràcia continua existint en la sexualitat femenina i crear un espai de confiança per a parlar sobre tots aquells dubtes, problemes i inquietuds que les dones tenen en comú sobre la menstruació i la menopausa”. De fet, ha insistit en la importància de conéixer els canvis i processos que viuen els cossos de les dones al llarg de la seua vida.

Fragment del cartell de la campanya organitzada per l'Ajuntament de Suera
Fragment del cartell de la campanya organitzada per l'Ajuntament de Suera / Ajuntament de Suera

D'altra banda, la iniciativa pretén sensibilitzar les dones sobre de la importància d'utilitzar productes sanitaris ecològics, com ara la copa menstrual. “A més de ser sostenible, està fabricada amb material hipoal·lergènic per a evitar al·lèrgies, aguanta molt més temps que un tampó, evita irritacions i sequedat, no té olor, és més còmoda i infinitament més econòmica que altres productes sanitaris”, ha reiterat la regidora Soriano.

A més de la menstruació, la menopausa serà l'altre tema clau dels tallers. Entre altres qüestions que es treballaran, està l'enfortiment del sòl pelvià, una qüestió vital en la salut sexual de les dones, així com consells per a portar una alimentació saludable i conéixer els canvis en l'organisme femení durant aquesta etapa. Per a apuntar-s'hi i sol·licitar la copa menstrual o l’exercitador de sòl pelvià, cal contactar al telèfon 689 09 65 40.

També et pot interessar

stats