Sueca recupera el premi a la millor paella del món

El restaurant Sequial 20 de la Ribera Baixa s'ha obtingut el primer premi de la 62a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Els xefs deñ restaurant Sequial 20 de Sueca celebren primer premi de la 62 edició del Concurs Internacional de Paella acompanyants de l'alcalde de la localitat, Dimas Vázquez
Els xefs del restaurant Sequial 20 de Sueca celebren el primer premi de la 62a edició del Concurs Internacional de Paella, acompanyants de l'alcalde del municipi, Dimas Vázquez / À Punt NTC

El restaurant Sequial 20, de la capital de la Ribera Baixa, ha guanyat el primer premi de la 62 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, en què han competit 45 xefs de setze països. Feia tretze anys que un establiment del municipi, referència en el cultiu i la cuina de l'arròs, no aconseguia el màxim guardó. Els guanyadors, el xef Juan José San Bartolomé Grau, i el seu ajudant, Daniel Jesús Vidal Ortells Ripoll, han rebut un pergamí commemoratiu i un premi de 2.500 euros de la mà de l'alcalde, Dimas Vázquez.

En segona posició ha quedat el restaurant PaellaGuys, de Vancouver (Canadà) i en tercera el restaurant Bon Aire, del Palmar (València), que va guanyar el 2018. A més de la condecoració han rebut un premi de 1.500 i 1.000 euros respectivament.

El jurat també ha guardonat el restaurant Los Reyes (Màlaga), Paco Braiele (Santa Pola) i Galiana (Sueca), com els que millors paelles cuinen de tot Espanya, la Comunitat Valenciana i Sueca, respectivament. Els fanàtics de la paella han de viatjar a Sacile (Itàlia) per a trobar la millor de fora d'Espanya. La fan en Paella loca personal chef Sofía.

Com a Paellers d'Honor, l'organització ha reconegut el paper vital que exerceixen les treballadores i treballadors del sector primari, les persones que es dediquen a l'agricultura i a la ramaderia, "ja que sense ells seria impossible la celebració d'esdeveniments com el concurs. El reconeixement és per a tots ells i, especialment, per al sector local de Sueca", han assenyalat en un comunicat.

La paella decorativa que cada any presideix el vestíbul de la sala, obra de Teresa Roig, ha estat dedicada en aquesta edició al triomf de la selecció femenina de futbol en el campionat del món.

També et pot interessar

stats