Sueca lluita contra una plaga de rantelles

L'objectiu és reduir les molèsties a la ciutadania d'aquest insecte, que cria ara de manera massiva als arrossars

Tractament contra les rantelles a Sueca
Tractament contra les rantelles a Sueca / Ajuntament de Sueca

L'Ajuntament de Sueca està duent a terme un tractament intensiu per a combatre la plaga de rantelles, així com la incidència de la mosca negra i el mosquit tigre. Ara mateix és l'època de l'any de més eclosió d'aquests insectes, sobretot de la rantella, i s'ha posat en marxa un tractament més intensiu al nucli urbà i la zona marítima, que es prolongarà durant els pròxims tres mesos.

El tractament consisteix en un reforç al qual ja es realitzava contra la mosca negra i el mosquit tigre i complementa la fumigació aèria que va fer la setmana passada el Consorci de la Ribera. En aquest cas es fa especial incidència a la rantella, "un insecte que cria ara de manera massiva als arrossars i que ocasiona molèsties per la seua acumulació", segons ha explicat Rubén Bueno, director tècnic de Lokímica, empresa encarregada del tractament.

D'altra banda, la rantella és un insecte que té una funció beneficiosa per al medi ambient, perquè serveix d'aliment per a les aus, "però és cert que hem de protegir la situació al nucli urbà i la zona marítima per a reduir-ne la població", ha afegit Bueno.

Una rantella en una fulla
Una rantella en una fulla

Tractament en zones de vegetació i a la nit

El tractament es farà de manera programada en zones de vegetació i a la nit, atés que el producte resulta més efectiu i es causen menys molèsties a la ciutadania.

L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha expressat que "l'Ajuntament ja fa temps que treballa en el control de plagues, especialment en les que es produeixen en aquesta època de l'any, amb un producte cent per cent autoritzat per la conselleria i el parc natural, a fi de reduir al màxim les molèsties que causen entre la ciutadania".

Per la seua banda, el regidor responsable del Consell Agrari, José Luis Ribera, entén les queixes de la població, "és un dels inconvenients de viure en un parc natural i, per això, s'està procedint a aquest reforç en el tractament". Els productes que s'utilitzen en l'actualitat al camp són molt menys invasius per a la fauna i la flora dels que s'utilitzaven abans i, per aquest motiu, l'eclosió dels insectes és major, ha dit Ribera.

També et pot interessar

stats