Sueca donà permís per caçar de matinada en l'Albufera amb toc de queda

El responsable d'agricultura, José Luis Ribera, donà salconduit sals caçadors per accedir als llocs.

Salconduit de l'Ajuntament de Sueca per als caçadors
Salconduit de l'Ajuntament de Sueca per als caçadors

Compromís per Sueca ha denunciat davant del Consell una diligència en què es donava permís per a caçar ànecs a l'Albufera en horari de toc de queda. El document, amb data del 26 de novembre del 2020 i "atenent l'especial configuració del vedat de caça en la seua modalitat de tirades organitzades" remarca que els caçadors tenen la "necessitat d'accedir als llocs entre les quatre i les cinc hores de la matinada. El text justifica la presència de caçadors a l'Albufera durant el toc de queda perquè suspendre les tirades "suposaria haver de resoldre tots els contractes laborals efectuats i revocar les concessions concedides".

El regidor d'Agricultura del Partit Popular, José Luis Ribera és el responsable d'aquesta norma i signà el salconduit que deixa els caçadors entrar de matinada a l'Albufera per a practicar esta activitat cinegètica. Des de Compromís sostenen que la cacera no és una activitat imprescindible en temps de pandèmia i demanen que se sancione el regidor del Partit Popular i també la dimissió.

Consultat per À Punt, el regidor d'Agricultura argumenta que abans del toc de queda ja s'havien assignat els redolins. Ribera recorda que la Conselleria d'Agricultura no ha prohibit la caça i que l'Ajuntament de Sueca ha tingut "molta cura" perquè la normativa "es complisca al mil·límetre".

Ribera justifica la seua decisió perquè si no es fera així "es perdrien 25 llocs de treball durant tres mesos i es perd un espai ornitològic fabulós perquè moltes aus no cinegètics s’hi refugien". Segons el regidor, "Compromís de Sueca ha perdut el nord".

També et pot interessar

stats