Sospiten que els aficionats de l'Hèrcules i del Castelló es van citar per les xarxes socials

Davant de les dimensions de la baralla, els agents van disparar fins a quinze tirs dissuasius a l'aire.

Moment de la identificació per part dels agents policials
Moment de la identificació per part dels agents policials / Policia Local d'Alacant

La Policia investiga si els aficionats de l'Hèrcules CF i del CE Castelló que aquest diumenge van provocar incidents violents havien quedat a través de les xarxes socials. Els fets van ocórrer als voltants de l'estadi Rico Pérez d'Alacant unes hores abans del partit i van acabar amb set ferits, 55 identificats i tres detinguts, que demà passaran a disposició judicial.

Davant de les dimensions de la baralla, la parella d'agents que va intervindre van disparar fins a quinze tirs dissuasius a l'aire per a tractar de separar els implicats. "Si no haguera estat la Policia Local allí, no sabem què hi haguera passat. Segurament estaríem lamentant altres desgràcies", ha expressat el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Alacant, José Ramón González. González ha aclarit aquest matí a Les notícies del matí que es tracta d'un fet inesperat i que "no hi havia cap senyal perquè s'haguera de declarar el partit de risc".

Bastons de fusta, bengales i passamuntanyes

Segons fonts policials, hi van participar 58 persones d'entre vint i quaranta anys amb bastons de fusta, bengales, protectors dentals i vestits amb passamuntanyes, caputxes i roba de color fosc. La baralla va ser advertida per dos policies locals que es trobaven a prop atenent un accident de trànsit.

Els dos policies locals han relatat hui als periodistes que van tractar que els aficionats se separaren, sense èxit, fins al punt que la massa es va dirigir cap a ells amb actitud violenta. Aquesta actitud, han prosseguit, els va obligar a "replegar-se" i efectuar quinze o setze tirs a l'aire perquè temien per la seua integritat física. Uns minuts més tard van arribar fins a catorze vehicles de la Policia Local i la Policia Nacional i es va poder identificar els implicats.

Un dels dos agents que estava al lloc, Alejandro Ribeiro, ha manifestat: "Es notava que havien quedat per les xarxes socials" i ha ressaltat la violència dels actes, per exemple en veure que a un aficionat estés a terra l’estaven "colpejant el cap". Dos dels ferits continuen ingressats greus a l'hospital d'Alacant.

En total, es van efectuar 55 identificacions de persones, tres de les quals van ser arrestades, dues d'elles de Castelló i una d'Alacant. En dues d'aquestes detencions se'ls va atribuir el suposat delicte de baralla tumultuària i en l'altre cas d'atemptat contra agent de l'autoritat. A més, a tots ells, la Comissió Nacional Antiviolència analitzarà el cas amb possibilitat de multes de fins a 3.000 euros.

El Consell condemna la baralla

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha expressat la "condemna" de l'executiu autonòmic als altercats. "Hem de fer tot el possible perquè la convivència siga un fet distintiu, que ho és, de la Comunitat Valenciana", ha afegit sobre el que considera que són "baralles irracionals".

Per la seua banda, la vicepresidenta Mónica Oltra ha recalcat que de vegades, "desgraciadament", als esdeveniments esportius acudeixen individus que no tenen res a veure amb l'esport i la competició sana. "Són gent que simplement s'infiltra per a alliberar la seua agressivitat, violència i instints més baixos", ha emfatitzat.

Així mateix, aquest matí ha explicat als mitjans que noi competeix al Consell valorar per què el partit no va ser declarat d'alt risc i que està "segura" que la institució competent, la Delegació de Govern, n’haurà "pres nota". En la mateixa línia, la vicepresidenta ha insistit en la necessitat d'advertir a la gent que l'esport "no té res a veure amb les actituds violentes que s'han vist aquest cap de setmana".

Reaccions dels clubs

Tant l’Hèrcules com el Castelló han condemnat en un comunicat els incidents violents i han anunciat que prendran mesures si hi ha abonats implicats. Els entrenadors dels dos equips, Lluís Planagumà i David Gutiérrez, també s'han manifestat contra els incidents. "No ens agrada que passen coses fora del camp que provoquen que la gent no puga vindre tranquil·la", s'ha lamentat Gutiérrez.

D'altra banda, el regidor de Seguretat ha aclarit que cap dels intervinents és abonat dels clubs i ha afegit que, durant el partit, el comportament de les dos aficions va ser de "respecte absolut", malgrat que es coneixia l'incident pels mitjans de comunicació.

També et pot interessar

stats