SOS Hoteleria recorrerà en el Parlament Europeu contra la llei valenciana del joc

Els restauradors creuen que el comandament que activa les màquines escurabutxaques va contra el marc legal.

Un usuari observa una màquina escurabutxaques
Un usuari observa una màquina escurabutxaques / Erik Maclean (Unsplash)

SOS Hoteleria recorrerà contra la Llei del joc de la Comunitat Valenciana, que es va aprovar al maig, en el Parlament Europeu pel “dur colp” que implica per al sector de la restauració l’obligació de tindre un comandament per a activar les màquines escurabutxaques, especialment en el moment econòmic que travessa el sector per les repercussions de la pandèmia.

Segons ha anunciat el president de SOS Hoteleria, Fidel Molina, l’entitat presentarà en la institució europea un “exhaustiu informe jurídic en el qual es qüestiona la legalitat de la implantació d’un comandament d’activació i desactivació de les màquines recreatives instal·lades en els bars”.

En opinió de Molina, “l’informe és molt contundent i assenyala que l’obligació d’aquest comandament vulnera clarament la Constitució i la normativa europea de protecció de dades i de lliure competència”. Els hotelers han advertit que el sistema d’activació i desactivació de les màquines de tipus B requerirà “l’actuació” del personal del local per a verificar la identitat de l’usuari, amb el que això comporta de possible conculcació del Reglament europeu de protecció de dades de caràcter personal.

Els restauradors de SOS Hoteleria demanaran també la intervenció de les institucions europees per a garantir la lliure competència ja que, mentre les màquines tipus B instal·lades en els bars hauran de disposar d’un sistema d’activació “les entitats de joc públic o semipúblic, sense necessitat d’autorització administrativa prèvia, podran instal·lar en els bars diferents tipologies de terminals expenedors de joc” sobre els quals la Generalitat “no tindrà cap mena d’intervenció, atorgaran premis milionaris i podrà accedir qualsevol usuari, sense cap control”.

L’informe considera que aquesta distinció “estaria conculcant amb claredat palmària, el principi d’interdicció de l’arbitrarietat”, així com el de “lliure competència”.

També et pot interessar