El sorprenent consell d’un bomber que s'ha fet viral a les xarxes

Des d’un pis cremat, l’agent explica com evitar intoxicar-se amb el fum

Si no es pot eixir de la vivenda, ens hem de refugiar a una habitació

Amb un vídeo didàctic d’un minut, un bomber de Barcelona ha aconseguit que vora 200.000 persones vegen com un senzill consell els pot salvar la vida durant un incendi. L’agent camina pel passadís d’un pis carbonitzat fins a arribar a una habitació on les flames no van poder entrar. 

La recomanació és clara: si no es pot eixir de la vivenda, ens hem de refugiar a una habitació, tancar-la i obrir la finestra per a demanar ajuda. D’aquesta manera evitarem intoxicar-nos durant la fugida.

En vista a la possible baixada de temperatures, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha recordat altres consells per a garantir la seguretat. Per a evitar les intoxicacions provocades per monòxid de carboni en estufes de gas, recomana obrir la finestra entre 10 i 15 centímetres per a ventilar i sempre descartar l'opció de dormir amb l'estufa de gas en marxa.

Si s’utilitzen calefactors, s'ha de revisar que els endolls no tinguen desperfectes, com un cable pelat, ni tampoc acumular massa endolls en una regleta. Cal tindre especial cura per a evitar incendis quan, per exemple, s’eixuga la roba en radiadors o estufes o es posen ciris sobre suports inadequats.

També et pot interessar

stats