El Sopar de l’Olla dona pas als Moros i Cristians d’Alcoi

Aquesta vesprada 28 bandes amb més de 1.500 músics han tocat l’Himne de la Festa a la plaça d’Espanya

Tot preparat per al Sopar de l'Olla d'Alcoi / À Punt NTC

Un total de 22.000 cadires, 20.000 quilos de confeti, 12.000 festers i festeres, 1.500 músics, 2.600 membres de seguretat, 3.500 quilos de pólvora i més de cent periodistes. Tot, en poc més de tres dies. Ningú es vol perdre els Moros i Cristians d'Alcoi, que comencen aquest divendres a la nit amb l'Himne.

Tot preparat en la Filà Gusmans per a celebrar el Sopar de l'Olla, que dona pas als tres dies de festa. En aquest quarter ja han preparat la cuinera per a 320 persones, amb l'ambient de la banda de música. “Fem sang amb ceba, bunyols de bacallà i –naturalment– la tradicional olleta”, explica Mili, la cuinera de la filà. Un ritual amb elements propis, com menjar plàtan i l’olleta amb la cullera de fusta. 

Però, sens dubte, l'acte més emocionant ha sigut el que ha reunit aquesta vesprada tots els músics per a fer sonar l'himne. És el més simbòlic i el que uneix tots els alcoians i alcoianes a la plaça d’Espanya. Allí s’han reunit 28 bandes, amb més de 1.500 músics dirigits per una única persona, la directora Blanca Carbonell. És la segona dona que ho fa en la història de les festes.  

I això només és un xicotet l'avanç musical dels pròxims tres dies grans de la festa.

També et pot interessar

stats