Soneja i Sot de Ferrer estudien la construcció d’un balneari en trobar aigües termals

Les prospeccions per a localitzar aigua potable de millor qualitat troben aigües amb materials pesants i que està a 37 graus.

VÍDEO | Soneja i Sot de Ferrer estudien la construcció d’un balneari en trobar aigües termals

Els treballs de prospecció per a buscar alternatives per a millorar la qualitat de l'aigua que ix de l’aixeta a Soneja i Sot de Ferrer han localitzat aigua termal. La troballa pot obrir noves oportunitats per a aquests municipis de l’Alt Palància.

El veïnat reclamava solucions perquè l’aigua que ix per l’aixeta és potable, però l’alta presència de sulfats i calç la fa imbevible i acurta la vida dels electrodomèstics. Per aquesta raó, es van iniciar les prospeccions amb la intenció de trobar aigua apta per al consum humà, però es van trobar amb la sorpresa que es tractava d’aigua “amb una alta presència de minerals pesants, especialment ferro, i que està a 37 graus centígrads, és a dir, presenta unes característiques pròpies de l’aigua termal”, com explica Benjamín Escriche, alcalde de Soneja.

Davant d'aquesta troballa, la Generalitat ja estudia la viabilitat de construir una planta d’osmosi per a tractar-la. No obstant això, aquestes aigües termals també poden contribuir a la prosperitat dels pobles, per exemple, mitjançant la construcció d’un balneari entre aquestes dues localitats.

“Les aigües termals brollen en un paratge, al costat del riu Palància, on es podria habilitar també una zona de bany i convertir-lo en un potencial turístic per als dos municipis”, ha explicat a À Punt Ramón Martínez, alcalde de Sot de Ferrer.

També et pot interessar

stats