“No són vacances, és una emergència sanitària”

Davant de l’allau de turisme al litoral, diverses autoritats valencianes apel·len a la responsabilitat individual i a no fer desplaçaments innecessaris.

“No són vacances, és una emergència sanitària”
“No són vacances, és una emergència sanitària”

Durant els últims dies hi ha hagut una pujada de l’ocupació turística al llarg de tot el litoral valencià, principalment procedent de Madrid, ja que moltes persones han aprofitat la suspensió de les classes i l’obligació de teletreballar per a instal·lar-se a les segones residències que tenen a la Comunitat Valenciana.

Aquesta allau de turisme des de la comunitat autònoma més afectada pel coronavirus ha obligat les autoritats a recordar que ens trobem davant d’una situació d’emergència sanitària i no d’unes vacances.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha instat la ciutadania a seguir les recomanacions per a fer front al coronavirus i ha demanat que no es viatge “si no és imprescindible” perquè, segons ha recordat, “no són vacances, és una emergència sanitària”.

“No viatgen si no és imprescindible”, ha manifestat Oltra, per a qui imprescindible és “tindre un familiar molt malalt en un lloc i anar a acomiadar-se”. Tota la resta, ha dit, “no entra dins de l'imprescindible”.

En declaracions a Les Notícies del Matí, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha fet una crida a la responsabilitat i la prudència de tota la població, i ha assegurat que davant d’aquesta situació, la millor solució és una mostra de civisme per part de tots i totes.

Pérez ha recordat que ja fa dies que es recomana reduir els desplaçaments als estrictament necessaris, que ens trobem davant d’una situació d’emergència sanitària i que la gent no s’ho ha de prendre com unes vacances.

Per la seua banda, la regidora de Dénia, Cristina Morera, també a Les Notícies del Matí, ha afirmat que la situació al municipi des de fa tres o quatre dies és la mateixa pel que fa a l’augment de la població, i ha volgut recordar que “no són unes vacances, és una emergència sanitària”.

Compromís exigeix confinament a Madrid

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha exigit mesures de confinament, especialment a Madrid, ja que considera una insensatesa els desplaçaments de persones procedents de la capital a la costa valenciana.

Mulet ha advertit que en bona part de les localitats costaneres turístiques amb segones residències “s’ha disparat la presència de persones procedents de Madrid durant les últimes hores”.

També el president de les Corts, Enric Morera, ha defés el tancament de Madrid pels desplaçaments de madrilenys a la costa valenciana. “Quina irresponsabilitat. Igualada decretant el confinament de la població i comarca i Madrid exportant el virus. Per què no s'ha tancat?”, ha dit.

També et pot interessar

stats