Quins són els noms que més agraden a les comarques valencianes?

Sofia és, per segon any, el nom més comú entre les xiquetes de la Comunitat Valenciana i per als xiquets Mateo és el més utilitzat

1523030738
Imatge d'arxiu d'una dona embarassada / Shutterstock

Cada una de les comarques valencianes té el seu nom més utilitzat per a homes i per a dones. És probable que coneguem alguna dona a qui diguen María/Maria o Carmen, o algun home amb el nom de José, Antonio o Francisco. Aquests són els noms més habituals de les valencianes i dels valencians, segons les últimes dades que publica el Portal Estadístic de la Comunitat Valenciana, amb dades del 2021.

A més, les dades mostren els noms que són més populars per als nadons de la Comunitat Valenciana. Pel que fa a les xiquetes, els noms més habituals són Sofía/Sofia (21,190%), Martina (18,466%) i Lucía (18,042%); mentre que per als xiquets, els que més es registraren l'any passat van ser Mateo (22,509%), Lucas (19,918%) i Martín (18,997%).

Per comarques, alguns noms semblen tindre més èxit. Júlia o Julia, per exemple, és el més emprat en sis comarques: el Baix Maestrat, la Foia de Bunyol, la Ribera Alta, la Costera, el Comtat i la Marina Alta. Marc, per mencionar un altre cas, és el nom que més han posat al fill en set comarques: la Plana Baixa, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Safor, la Vall d'Albaida, l'Alcoià i la Marina Baixa.

Els cognoms més habituals: García, Martínez i López

Pel que fa als cognoms, el més habitual a la Comunitat Valenciana continua sent García (56,663%), seguit de Martínez (51,735%) i López (31,241%). El mateix passa a les províncies de Castelló i València, però a la d'Alacant el tercer cognom més comú és Pérez (35,772%).

Un desglossament per comarques, finalment, mostra que el cognom més comú en cada una és o García o Martínez o Pérez. Els Ports i el Racó d'Ademús són excepcions, perquè els cognoms més comuns són Querol i Blasco, respectivament.

També et pot interessar

stats