Quins són els ingredients de l'entrepà valencià per excel·lència?

Deu cuiners han preparat la mescla en la gran final a la Fira Mediterrània Gastrònoma que busca l'esmorzar que millor represente el sabor de la terra

Preparació d'un entrepà a la Fira
Preparació d'un entrepà a la Fira Mediterrània Gastrònoma / À Punt NTC

Què ha de tindre el millor entrepà de la Comunitat Valenciana? La resposta la sabrem d'ací a una setmana, però aquest dimarts À Punt ha estat en la gran final a la Fira Mediterrània Gastrònoma on deu cuiners valencians han preparat la mescla. El tribunal que decidia l'ha presidit el xef Ricard Camarena.

Si els entrepans parlaren ens contarien de què estan fets. Com que no ho poden fer, els recitadors dels ingredients en la fira Gastrònoma són els mateixos cuiners valencians que donen pistes de com farien ells el millor entrepà de la terra.

Aquesta és la segona edició d'una recerca que se centra en la idiosincràsia de l'esmorzar i de les seues conseqüències en l'imaginari col·lectiu gastronòmic.

En una recepta on inventar és vital, però també mantindre el gust de la mescla, el pa és sagrat. Figatell, botifarronet o llonganissa d'Ontinyent entren en aquest top ten en què han participat prèviament 200 restaurants valencians.

Els deu aspirants demostren les seues cartes en un juí on tot està a la vista. Si l'any passat, l'aposta fou l'entrepà més senzill, enguany no sabrem el veredicte fins al 26 de novembre.

També et pot interessar

stats