Així són les falles experimentals de València

Un 6% dels projectes que han acabat plantats es nodreixen d'atreviment i de fórmules creatives de denúncia

Les falles experimentals omplin alguns barris de València / À Punt NTC

Més enllà de les populars falles de categoria especial, també es planten monuments fallers més experimentals. De fet, un 6% dels projectes que han acabat plantats es nodreixen d'atreviment i de fórmules creatives de denúncia. És el cas de la falla Lepant, que ha rebut el primer premi precisament per fer una proposta experimental, que en aquesta edició encara és minoritari.

Al monument, obra de l'autora Anna Ruiz, es veuen sis comensals asseguts al voltant d'una taula. Estan fets de fusta, de paper maixé i espart, i visten roba sumptuosa. Representen els privilegiats d'un món opulent on, per un moment, el públic agafa cadira. El veïnat s'apropa curiós i protagonitza un joc de cadires.

El segon premi de la categoria enguany està colonitzat per unes formigues, que arran de terra, competeixen en una societat malalta de ràbia. 

En la llista d'originalitats falleres amb premi, la tercera ens fa viatjar a la plaça de la Reina. Una escultura pública que, en el centenari de Vicent Andrés Estellés, abraça la idiosincràsia del poeta, amb versos que parlen d'estima i que sobreviuran a la festa.

També et pot interessar

stats