Quins són els efectes de les línies d’alta tensió elèctrica en la població?

Els ajuntaments de Paterna i l’Eliana han demanat més estudis sobre els efectes que tenen en la salut.

VÍDEO | Quins són els efectes de les línies d’alta tensió elèctrica en la població?

Les torres de línies d’alta tensió són una realitat per a una part del veïnat de Paterna o l’Eliana i, encara que alguns han contat a À Punt NTC que mai han tingut cap problema amb aquestes a banda de “ser un desastre visualment”, els ajuntaments d’aquestes localitats han decidit, a través d’unes mocions aprovades per unanimitat, demanar estudis sobre els efectes que tenen en la salut de la gent i estudiar el soterrament del traçat a les zones molt poblades.

Ricardo i Laura, veïns d’un barri de Paterna que té una d’aquestes línies d’alta tensió, han dit a À Punt NTC que, quan plou, “fan soroll”. Van contactar amb la hidroelèctrica i, això sí, ja no “s’escolta tant”, però, en qualsevol cas, el grup Aliança per l’Emergència Climàtica ja ha demanat un estudi sobre els efectes d’aquestes línies a Paterna, l’Eliana i també a Sant Antoni de Benaixeve.

Els consistoris de Paterna i l’Eliana ja s’han posat en contacte amb les empreses corresponents per demanar-los que facen estudis i que reprenguen l’antic projecte del soterrament de les línies. No obstant això, i en resposta a À Punt, Red Eléctrica assegura no haver rebut cap notificació dels ajuntaments. Tant aquesta empresa com Iberdrola han afirmat, a més, que s’ajusten a la regulació i la normativa sectorial i ambiental.

D’altra banda, a l’Eliana demanen, a més, el trasllat d’una subestació. Davant d’això, el consistori d’aquesta localitat ha defensat que treballa per reduir l’impacte ambiental i el control dels camps electromagnètics en col·laboració amb les empreses.

També et pot interessar

stats