Així són les alternatives al plàstic de les empreses valencianes

Els negocis aposten per envasos 100% reciclables per a reduir els residus que generen

Així són les alternatives al plàstic de les empreses valencianes / À Punt NTC

Les empreses valencianes inverteixen cada vegada amb més freqüència en investigació per a obtindre materials reciclats i utilitzar recursos ecològics en els seus productes per tal de protegir el medi ambient. L'objectiu és reduir els plàstics d'un sol ús, els sobres monodosi i aprofitar els embolcalls de paper.

També les empreses de begudes refrescants han decidit invertir en recursos respectuosos amb el medi ambient per tal de complir la normativa europea de plàstics d'un sol ús, obligatòria des de juliol de 2024. D'aquesta manera, la tendència s'ha convertit a vendre botelles de plàstic 100% reciclat que redueixen l'empremta de carboni un 40% i canviar el plàstic de les anelles que uneixen les llandes per cartó reciclable.

Altres companyies han prescindit totalment dels envasos amb l'objectiu de produir zero residus amb la venda a granel, que també estalvia el cost energètic de la producció. En aquest cas, són els clients els que reutilitzen els envasos de casa per a comprar productes de neteja, higiene personal i alimentació, fins i tot la carn o el peix. Aquesta tendència obri el camí a un futur empresarial sense envasos de plàstic.

També et pot interessar

stats