La solució definitiva a la crema de la palla de l’arròs

Llauradors, ecologistes i administracions busquen una alternativa per a eliminar les restes de l’arròs d’una manera sostenible.

VÍDEO | La solució definitiva a la crema de la palla de l’arròs

Trobar una solució definitiva per a desfer-se de la palla de l’arròs que es cultiva al voltant de l’Albufera de València. La junta rectora del parc natural ha iniciat aquest dijous l'estudi per a buscar una alternativa, una solució que no siga excessivament cara per a eliminar la palla de les parcel·les.

Quan es va prohibir cremar aquestes restes vegetals, els llauradors es van trobar sense alternativa i amb les aigües negres, la palla s'hi podria. Per això, cal trobar una solució definitiva per a les 14.000 hectàrees d'arrossars que hi ha dins del Parc Natural de l'Albufera. I sembla que ara van en la bona direcció.

Josep Grau, representant de la Unió de Llauradors en la Junta rectora del parc, creu que “per primera vegada” totes les parts implicades están “demanant el mateix”. Grau apunta que, després de molts anys, en què “cadascú ha anat al seu aire”, ara tots els agents implicats s’han adonat de que “fa falta aigua i una gestió i coordinació més directa del que és el parc”.

Per la seua banda, Lucía Moreno, integrant de la Junta rectora del Parc natural per Acció Ecologista Agró, apunta que la gestió de la palla de l’arròs “és un tema molt complex, molt molt complex i no tindrà una única solució”. “Es necessiten moltes mesures de gestió, ben planificades i escenificades”, afig.

D’altra banda, Sergi Campillo, regidor de conservació de l'Albufera, aposta per donar, definitivament, una solució al problema de la palla de l’arròs, “perquè és un recurs que podríem utilitzar perfectament en altres usos”.

Per a buscar aquesta solució, a la que tots es refereixen, totes les parts implicades començaran a treballar aquest divendres amb la Conselleria de Medi Ambient.

També et pot interessar

stats