Sols una de cada deu proves PCR que es fan a Espanya dona positiu

Sanitat notifica 12.000 nous contagis, quasi la quarta part diagnosticats ahir, i 261 morts.

Dos vianants caminen per un carrer de la ciutat de Lleó, que quedarà confinada perimetralment a partir d’aquesta mitjanit per l’elevada incidència del virus
Dos vianants caminen per un carrer de la ciutat de Lleó, que quedarà confinada perimetralment a partir d’aquesta mitjanit per l’elevada incidència del virus / J. Casares (Efe)

La pandèmia continua viva a Espanya. El coronavirus ha infectat quasi 12.000 persones més, vora la quarta part d’ells, 4.030, van ser diagnosticats en la jornada anterior, segons recull l’últim informe del Ministeri de Sanitat. A més, ha notificat 261 noves defuncions. Tot i aquestes xifres, al conjunt del país, una mitjana del 10,2% de les proves PCR fetes des del 26 de setembre fins al 2 d’octubre han donat positiu. La xifra baixa a la Comunitat Valenciana, que durant aquest període tenia el 7,4% dels test PCR positius.

Quant a la distribució dels nous contagis, novament Madrid ha sigut qui més infeccions va diagnosticar ahir dilluns, amb 1.690, seguida pel País Basc (323) i Aragó (280). Ara bé, aquesta pot ser que no siga la radiografia real de l’avanç del coronavirus a Espanya, ja que, com va advertir ahir el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, algunes autonomies estan comunicant amb dies de retard les dades relatives a la Covid-19.

Amb les últimes dades oferides per Sanitat, són ja 825.410 les persones que s’han contagiat des del començament de la crisi sanitària i 32.486 les defuncions.

Respecte a les hospitalitzacions, 2.271 persones amb Covid-19 han ingressat als hospitals durant l’última setmana, 161 d’elles en les unitats de cures intensives (UCI). Actualment, i d’acord amb el balanç diari de Sanitat, un 9,08% dels llits disponibles als hospitals d’Espanya estan ocupats per pacients amb coronavirus. Aquest percentatge es redueix pràcticament a la meitat en el cas de la Comunitat Valenciana, que se situa en el 4,25%.

També et pot interessar

stats