La solidaritat, un regal per partida doble aquest Nadal

Amb la compra d'obsequis solidaris es poden beneficiar diversos col·lectius

Usuaris del centre ocupacional Stella Maris preparen les comandes de Nadal / À Punt NTC

Fer un regal sempre alegra la persona que el rep, però si amb la compra també beneficiem altres col·lectius, l'alegria es multiplica. Aquests són els obsequis solidaris, que amb les festes de Nadal ja a tocar, es manifesten com una bona oportunitat per a traure el nostre costat més solidari.

En primer lloc, tenim els productes fets pels usuaris del centre ocupacional Stella Maris. Entre ells podem trobar decoració de Nadal, clauers i polseres, entre d’altres. A través del seu perfil de Facebook o Instagram es pot consultar el catàleg. “Ho fem perquè ells puguen treballar la part més manipulativa i per a poder tindre com a fundació una aportació econòmica de totes les persones que vulguen col·laborar”, explica Sara Buchón, psicòloga i directora del centre.

Una altra opció és acostar-nos a qualsevol tenda de comerç just. A Oxfam Intermón ofereixen unes cistelles fetes a Bangladesh que són el producte estrela d'aquest Nadal. Patricia Marco, responsable de tenda d’Oxfam Intermón València, assegura que amb la seua compra l’usuari garanteix un salari i unes condicions justes per a qui produeix. “És a dir, t’estàs enduent un regal que no només agradarà a la persona que el rep, sinó que està beneficiant a la persona que el realitza”, afegeix Marco.

Per últim, regalar investigació també és possible amb la campanya que per tercera vegada posa en marxa l'Incliva, l'Institut d'Investigació Sanitària. “Qualsevol persona a través de la nostra pàgina web pot fer una donació de l’import que vulga, triant el projecte d’investigació al qual vol fer la donació”, assenyala Vicente de Juan, director gerent de l’institut.

També et pot interessar

stats