Soler assegura que es va negar al segrest de Soriano però no ho va denunciar per "por"

El confident policial implicat en el cas diu que l'expresident del club va oposar-se a l'operació i incrimina un altre dels acusats.

VÍDEO | Soler assegura que es va negar al segrest de Soriano però no ho va denunciar per \"por\"

L'expresident del València CF Juan Bautista Soler ha declarat aquest dimecres com a acusat pel presumpte intent de segrest del també expresident del club Vicente Soriano, que sempre es va negar a "participar en res il·legal". Tot i això, ha assegurat que va rebre "amenaces vetlades" perquè fora part de l'operatiu per al rapte.

Així mateix, ha justificat que no va acudir a denunciar aquests fets a la policia perquè "tenia molta  por" de rebre "represàlies". "No volia posar en joc ni la meua salut ni la de la meua família", ha dit.

Així s'ha pronunciat Soler aquest dimecres en aquest judici, que s'està repetint per ordre de l'Audiència de València després de l'aparició de Rachid Behdaoui, confident de la policia, del qual es va tindre coneixement que es trobava en presó preventiva a Gibraltar com a sospitós d'un robatori a mà armada. 

En aquest procediment hi ha quatre acusats: Soler, Rachid, l'empresari Ciro d'Anna i Abdellatif Laarouibi, conegut com 'Tati'. Fiscalia sol·licita per a Soler i els dos empresaris nou mesos de presó per un suposat delicte de detenció il·legal.

L'acusació particular, que representa Vicente Soriano, demana huit anys per a Soler, D'Anna i 'Tati' pel segrest, mentre sol·licita sis anys de presó pel mateix delicte per a Rachid, encara que amb l'atenuant d'haver col·laborat en la investigació.

La Fiscalia sosté que els tres van acordar segrestar Soriano al març de 2014 perquè saldara el seu deute amb Soler i, per això, van comptar amb Behdaoui, confident de la policia i abans fugit de la justícia. La idea era introduir-lo en una furgoneta i traslladar-lo a una planta baixa d'Alfafar per a després portar-lo a l'estranger. Behdaoui va comptar a la policia els fets i, després d'uns seguiments i escorcolls, es van fer detencions.

Aquest últim ha sigut el primer que ha declarat i ha exculpat de la maniobra Soler i ha dit que aquest volia "avortar" el pla, del qual ha responsabilitzat ‘Tati’. També ha comentat que la seua comesa era "mediar" entre els dos expresidents perquè se solucionara el problema del deute.

També et pot interessar

stats