Societats mèdiques i científiques exigeixen protecció per als sanitaris

A la Comunitat Valenciana un miler de professionals han donat positiu, 109 en les últimes hores, i 2.300 estan en quarantena

Personal sanitari, treballant
Personal sanitari, treballant / À Punt NTC

Vora mig centenar de societats mèdiques i científiques ha exigit en bloc que, de manera prioritària, tots els professionals sanitaris disposen dels equips necessaris per a garantir la seua seguretat i perquè puguen exercir el seu treball amb garanties.

“És necessari protegir i cuidar als que ara mateix vetlen pel benestar de tots els ciutadans i ciutadanes”, mantenen en un comunicat les 45 associacions que conformen la Federació d’Associacions Cientificomèdiques Espanyoles.

L’associació, de la qual formen part més de 100.000 metges, expressa la seua màxima preocupació per l’alt percentatge de professionals sanitaris afectats per la Covid-19 i per la falta de mesures de seguretat necessàries per a la tasca que estan desenvolupant. A més, mostren el seu malestar per l’escassetat de tests de diagnòstic destinats als professionals del sector que estan en primera línia.

I, encara que diuen que “és moment de fer costat al Ministeri de Sanitat i a les autoritats sanitàries en aquesta situació d’emergència”, insisteixen en la necessitat de destinar els recursos i l’ajuda necessària “per a una bona gestió i resolució d’aquesta crisi sense precedents”.

Vora mil sanitaris contagiats a la Comunitat Valenciana

Només a la Comunitat Valenciana, 3.309 professionals sanitaris han hagut de deixar la primera línia en la lluita contra la propagació del coronavirus, perquè o han donat positiu o estan en quarantena, en un moment de forta pressió sobre el sistema sanitari. 109 professionals s'han contagiat en les últimes 24 hores, i és l'increment més gran des que començà l'emergència sanitària. En tot Espanya, el passat dilluns hi havia vora 12.300 sanitaris contagiats.

També et pot interessar

stats