La societat valenciana es suma a les protestes per la mort de George Floyd

La protesta també denuncia la violència exercida contra les persones negres tant a les fronteres espanyoles com dins d'elles.

La societat valenciana es suma a les protestes per la mort de George Floyd
La societat valenciana es suma a les protestes per la mort de George Floyd

Fa catorze dies que el ciutadà afroamericà George Floyd va morir sota el genoll d'un agent de policia blanc que l'havia detingut amb la sospita d'haver intentat usar un bitllet fals de 20 dòlars en un supermercat.

Aquesta mort ha iniciat protestes a tot el territori estatunidenc i arreu del món per a denunciar la brutalitat policial envers les persones negres i demanar justícia.

Tot i que els quatre policies implicats en la mort de Floyd ja estan sota custòdia policial, les protestes per a aconseguir posar fi al racisme estructural continuen. La comunitat negra als EUA reclama justícia per a altres víctimes de la brutalitat policial com ara Tony McDade, Breonna Taylor o Trayvon Martin.

En aquesta línia, s'han organitzat protestes que denuncien el racisme antinegre en altres països com el Brasil, el Regne Unit, Corea del Sud o Austràlia, a on també s'assenyala la violència exercida contra la comunitat aborigen.

A l'estat espanyol, el Col·lectiu Negre Afrodescendents i Africanes de la Comunitat Valenciana i la Federació Unió Africana Espanya han convocat aquest diumenge una manifestació a València per a denunciar la violència històrica i estructural a la qual són sotmeses les persones negres en el món. Les organitzacions convocants han demanat que es respecten les mesures de seguretat de l’estat d’alarma.

També et pot interessar

stats