La Societat de Pneumologia adverteix: el tabac és perjudicial per al medi ambient

El procés de fabricació consumeix grans quantitats de recursos naturals, contribueix a la desforestació i contamina amb residus químics.

La Societat de Pneumologia adverteix: el tabac és perjudicial per al medi ambient
La Societat de Pneumologia adverteix: el tabac és perjudicial per al medi ambient

Als problemes per a la salut pública que ja se sabien se suma ara una nova preocupació: la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (Separ) ha advertit que el tabac és el causant d'un mal "important" sobre el medi ambient, encara que ni els fumadors, ni els consumidors, ni els responsables polítics coneixen aquest impacte.

Com han assenyalat en un article el president de Separ, Carlos Andrés Jiménez Ruiz, i els pneumòlegs José Ignacio de Granda i Segismundo Solano Reina, el procés de manufactura consumeix grans quantitats de recursos naturals, empra pesticides i productes químics i és el pas més contaminant en la producció del tabac.

Però el perjuí no acaba ací, perquè els residus químics del tabac que s'acumulen en la pols, les superfícies, els objectes o les cortines causa perjuís en la població infantil, i a Espanya ja s'ha vist que suposa un risc augmentat de càncer.

A més, recalquen que per als agricultors l'exposició mantinguda a la planta del tabac els fa desenvolupar malalties com la del tabac verd, que es caracteritza per nàusees, vòmits, cefalea, feblesa muscular i vertigen.

Per a combatre aquest efecte mediambiental, insisteixen, es requereixen estratègies definitives i la presa de consciència.

També et pot interessar

stats