La Societat Artística Musical d’Alginet denuncia una agressió homòfoba a un dels seus músics

La Guàrdia Civil manté obertes totes les hipòtesis i assegura que, "de moment" no han trobat elements per a qualificar els fets com un delicte d'odi relacionat amb l'orientació sexual d'una de les víctimes

Logo de la Societat Artística Musical d'Alginet
Logo de la Societat Artística Musical d'Alginet / Facebook: @samalginet
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 de juliol 2023 - 22:36 Actualitzat: 04 de juliol 2023 - 13:46

La Societat Artística Musical d’Alginet (Ribera Alta) ha denunciat una presumpta agressió homòfoba a un dels seus membres per part "d'individus aliens" a la institució. Els fets, que van passar en la nit del divendres al dissabte 1 de juliol, han motivat l'obertura d'una investigació de la Guàrdia Civil. El cos armat ha confirmat que almenys dues persones resultaren ferides en l'incident, entre d'elles el músic, de 19 anys, que segons la Benemèrita podria haver sigut agredit per una desena de persones. No obstant l'acusació de la societat musical, la Guàrdia Civil assegura que "no ha trobat elements suficients per a considerar que l'agressió podria tractar-se d'un delicte d'odi relacionat amb l'orientació sexual d'una de les víctimes", si bé ha matisat que també investiga aquesta possibilitat. 

En un comunicat, la societat musical d’Alginet expressa la seua solidaritat i suport incondicional a la víctima del que han qualificat de “deplorable incident”, i eleva una condemna enèrgica contra qualsevol forma de violència i discriminació. Així mateix, manifesta el compromís amb el manteniment d’un ambient segur, inclusiu i respectuós per a tots els seus membres, col·laboradors i assistents. 

Afirmen que els agressors no formen part de la seua societat, però no poden ignorar l’impacte que aquest acte té en la seua comunitat i en la societat en general. Per això confien en els professionals per a assegurar que es faça justícia i es prenguen les mesures apropiades. 

En el comunicat també diuen que creuen “fermament” en la promoció de la igualtat de drets i la diversitat. Per això, consideren el seu deure com a institució cultural i social lluitar contra la intolerància i treballar activament per a fomentar el respecte mutu i la comprensió.

“Treballarem incansablement per a erradicar qualsevol tipus de comportament violent o discriminatori en la nostra societat i assegurar que la música siga un mitjà per a la unió i l’enteniment”, conclouen.

D’altra banda, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha traslladat tot el suport a la Societat Artística Musical d’Alginet i molt especialment a la persona que ha sigut víctima d'aquesta agressió homòfoba. Afirmen que en les societats musicals que en formen part no sols formen músics, sinó també persones amb valors, dins d'un esperit de convivència, respecte i unió. Acaben afirmant que “la violència i la discriminació no tenen cabuda al nostre col·lectiu”.

Així mateix, l’exdirector de l’observatori valencià contra la LGTBI-fòbia, Toño Abad, s’ha fet ressò d’ambdos comunicats i els ha compartit en el seu perfil de Twitter acompanyats d’imatges del jove agredit amb el missatge “Brutal agressió homòfoba a València. Uns ens assenyalen i altres executen”.

La Guàrdia Civil de València ha obert una investigació en què manté obertes totes les hipòtesis. El cos armat assegura que, de moment, "no ha trobat elements suficients per a considerar que l'agressió podria tractar-se d'un delicte d'odi relacionat amb l'orientació sexual d'una de les víctimes", si bé ha matisat que també investiga aquesta possibilitat. 

També et pot interessar

stats