La sivella d'un cinturó provoca una falsa alarma de bomba a les estacions d'Atocha i Sants

La circulació ja ha quedat restablida després d'haver sigut desallotjades

Imatge dels Mossos d'Esquadra
Imatge dels Mossos d'Esquadra

La normalitat ha tornat a les estacions de Sants, a Barcelona, i d'Atocha, a Madrid, després d'haver sigut desallotjades per una falsa amenaça de bomba. La Policia Nacional ha desallotjat l'estació d'Atocha, en el centre de Madrid, poc abans de les deu del matí. Aquesta evacuació s'ha produït dos hores després que també es desallotjaren dos trens a l'estació de Sants a Barcelona. 

A l'estació de Sants, el trànsit per les vies 3 i 4 de l'AVE s'ha interromput després que la seguretat d'Adif haja detectat un objecte amb forma de possible artefacte explosiu a l'interior d'una maleta. Segons ha informat la policia catalana, l'avís s'ha rebut a les 8:00 hores d'aquest matí i s'ha activat el protocol de seguretat amb l'activació del dispositiu TEDAX.   

Alarma per un cinturó 

La Policia Nacional ha confirmat que l'alerta d'explosius s'ha activat per la sospita d'una dona que ha pujat en un AVE a Sants en direcció a Atocha poguera portar un explosiu dins de la seua maleta. La Policia ha detingut el tren abans d'arribar a Atocha i ha comprovat que el contingut no era perillós, ja que l'objecte que ha activat l'alarma era la sivella d'un cinturó amb forma de granada, segons fonts policials.

Una vegada finalitzats els dispositius policials, les estacions afectades estan recuperant la normalitat. A causa del retard d'avís a la policia per part dels treballadors d'Adif,  la dona ha pujat a l'AVE. El tren havia d'arribar a l'estació madrilenya a les 10:15 hores, però minuts abans, el personal d'Adif ha evacuat les persones que es trobaven dins de l'estació.

Els trens amb destinació Madrid han sigut detinguts i la Policia ha inspeccionat la maleta, moment en què han vist que el suposat explosiu era, en realitat, una sivella. Ara com ara (hora), els Mossos descarten la presència d'explosius a l'estació, per la qual cosa l'alerta s'ha desactivat.

També et pot interessar

stats