La situació a les residències protagonitza la sessió de la comissió de reconstrucció a les Corts

Aquest dilluns compareix el president de la patronal Aerte, que agrupa les empreses que gestionen la majoria dels geriàtrics valencians.

Residència Domus Vi d'Alcoi, la més colpejada per la Covid-19
Residència Domus Vi d'Alcoi, la més colpejada per la Covid-19 / À Punt NTC

La comissió de les Corts per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana després del coronavirus acull aquest dilluns una nova sessió de compareixences. Una de les més esperades és la de José María Toro, president de l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana, la patronal Aerte, a partir de les 11 h. L'entitat agrupa les empreses que gestionen la majoria de residències al territori.

Els geriàtrics han sigut, de fet, un dels espais més colpejats durant la crisi sanitària, tot i que a la Comunitat Valenciana les xifres no han sigut tan estremidores com en altres autonomies. En total, vora el 38% de les morts per Covid-19 s'han produït en residències, quasi 570 de les 1.473 que ha registrat la Conselleria de Sanitat fins ara. El percentatge és pràcticament idèntic al del conjunt de l'Estat, on se situa en el 39%, amb 17.000 morts per coronavirus en aquestes instal·lacions.

L'últim balanç de Sanitat sobre la incidència del coronavirus (a data de 28 de juny) també és optimista, ja que no es registra cap nou contagi ni defunció en les residències valencianes. A hores d'ara, només hi ha 8 centres, dels 327 que hi ha registrats a la Comunitat Valenciana, que presenten algun cas positiu, i Sanitat en manté encara quatre sota vigilància.

Abans que el president d'Aerte, compareixerà el president de l'Associació Ciutadana per a la Promoció i Defensa de la Salut (Acdesa), Eduardo Zafra, que obri a les 10 h la sessió. A les 12 hores continua l'empresari cultural Enrique Fayos, director del teatre Olympia de València, i tanca la jornada el catedràtic d'Economia Josep Antoni Ybarra Pérez.

També et pot interessar

stats