Els sistemes avançats d'assistència a la conducció, ja obligatoris en la fabricació de vehicles

Segons la DGT, aquests mecanismes poden reduir les víctimes mortals d'accidents un 30%

Els sistemes avançats d'assistència a la conducció, obligatoris des d’aquest dimecres / À Punt NTC

A partir d’aquest dimecres entra en vigor la norma europea que obliga els fabricants de vehicles a incloure de sèrie alguns sistemes de seguretat. Es diuen sistemes avançats d'assistència a la conducció, entre els que figuren alcoholímetres antiarrancada o dispositius que marquen els nivells de somnolència.

Entre els huit dispositius que ja seran obligatoris en els vehicles nous a l'estiu del 2022, estarà el de la frenada d'emergència, que automàticament pararà el vehicle quan detecte obstacles a la calçada, amb una distància que permetrà evitar els accidents quan hi ha retencions. 

L'objectiu d'aquesta norma europea és evitar les principals causes d'accidents com les distraccions, la fatiga o l'excés de velocitat.

Entre els dispositius més innovadors de l'ADAS hi ha una caixa negra, similar a la dels avions, que registrarà tota la informació del viatge, els alcoholímetres o els adaptadors de velocitat intel·ligents. També les càmeres posteriors o els dispositius de control de somnolència, uns sistemes que s'han anat incorporant progressivament.

Segons la DGT, la incorporació d'aquests sistemes reduirà els accidents un 40 % i, el més important, s'evitaran un 30 % de les morts en carretera. 

També et pot interessar

stats