El sistema VioGén i Miguel Lorente, premis de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere

Els premis han reconegut la seua labor destacada en l'erradicació d'aquesta plaga social.

Imatge d'arxiu de l'exdelegat del govern espanyol contra la violència de gènere
Imatge d'arxiu de l'exdelegat del govern espanyol contra la violència de gènere / Europa Press

El sistema VioGén i l'exdelegat del govern espanyol contra la violència de gènere, Miguel Lorente, han sigut guardonats amb els premis anuals que concedeix l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere a la tasca més destacada en l'erradicació d'aquesta plaga social.

L'Observatori destaca que també han decidit concedir el premi especial Soledad Cazorla a l'exdegana del Col·legi d'Advocats de Badajoz, Filomena Peláez.

Quant a VioGén, l’Observatori ha assegurat que aquest sistema de seguiment de casos de violència de gènere del Ministeri de l'Interior permet a les diferents institucions públiques implicades compartir informació sobre casos concrets.

A més, ha destacat que facilita conéixer la situació de cada víctima, valorar-ne el risc i adequar les mesures de seguiment i protecció, així com realitzar una labor preventiva enviant avisos i alertes quan es detecta algun fet que puga suposar un perill per a la dona.

D’altra banda, ha premiat la trajectòria de Miguel Lorente, tant com a exresponsable de la delegació del govern espanyol contra la violència de gènere com en la seua qualitat d'expert.

També et pot interessar

stats