El sistema d'arreplega de fem porta a porta divideix el veïnat de les Alqueries

Els contenidors els trauran des del 16 de gener, segons què toque reciclar

El contenidor o 'poalet' que divideix les Alqueries / À Punt NTC

Quan falta un mes perquè entre en vigor el nou sistema d'arreplega de fem porta a porta, les Alqueries (Plana Baixa) està dividida. Mentre que una part del veïnat ha anat a arreplegar els poalets per a fer la selecció de la brossa, una altra es nega a complir el calendari de recollida que marca l'Ajuntament.

Els contenidors els trauran a la porta segons toque reciclar cada dia: orgànic, paper, plàstic o cartó, tal com ha aclarit l’alcaldessa, Esther Lara. Alguns ho tenen ben clar: comoditat i conscienciació per davant de tot. “És molt còmode que t’ho arrepleguen a casa”, ha assegurat una de les veïnes. “Hem de reciclar, els xiquets hauran d'entendre que han de fer-ho”, ha afirmat una altra veïna. 

Però a d'altres sembla que la mesura no els va tan bé i que s'estimen més els contenidors a què estan acostumats. “Per a la gent major, un embolic”, ha explicat una dona. “Si jo em menge una poma hui, i una poma demà, no estaré cada dia traient la bosseta al carrer”, ha argumentat un altre home. 

Enmig estan aquells que encara no tenen una opinió tancada, però estan disposats a provar-ho “a poc a poc”. L'assaig final serà el 16 de gener, quan començarà el nou sistema d'arreplegar el fem porta a porta.

També et pot interessar

stats