Sisena nit de protestes a Barcelona per l’empresonament de Pablo Hasél

Nous enfrontaments entre els Mossos d’Esquadra i alguns manifestants amb huit detinguts i set agents ferits.

Sisena nit d'aldarulls a Barcelona i Girona per la detenció de Pablo Hasél
Sisena nit d'aldarulls a Barcelona i Girona per la detenció de Pablo Hasél / Reuters

Barcelona tornà a viure aquesta nit de diumenge nous enfrontaments entre la policia i alguns manifestants, en la sisena jornada de protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasél.

Al voltant de mil persones es reuniren en la manifestació convocada de vesprada a l’estació de Sants de Barcelona, una xifra molt inferior a la de dissabte, quan, segons la Guàrdia Urbana, es congregaren 6.000.

La marxa va transcórrer amb normalitat fins que alguns activistes començaren a llançar objectes contra els agents, en arribar a les portes de la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana.

Poc després de les 21:00 hores es produïren les primeres càrregues policials i es tornaren a repetir actes vandàlics a la zona de Rambla Catalunya i el saqueig de comerços a Passeig de Gràcia.

Poc abans de les 22:00 hores, els Mossos d’Esquadra informaven de la detenció de huit persones, cinc per robatori en una tenda de roba i tres per desordres públics. Set agents resultaren ferits.

Sàmper i els Mossos d'Esquadra qualifiquen de violència extrema els aldarulls de dissabte

Dissabte es va viure la nit més violenta a Catalunya des que van començar les mobilitzacions. 34 persones van ser detingudes, 31 d’elles a Barcelona.

Grups d’activistes van saquejar comerços al passeig de Gràcia i van atacar dos edificis emblemàtics: el de la Borsa de Barcelona i el Palau de la Música Catalana, declarat patrimoni de la humanitat, que hui ha aparegut amb els vitralls modernistes trencats.

Alguns dels moments més tensos van ser al barri de Gràcia, on va haver-hi càrregues policials i enfrontaments entre els joves radicals i els agents.

Aquest diumenge, els Mossos d’Esquadra i el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, han tingut una reunió on han conclòs que hi ha voluntat per les dues parts per millorar l’actuació dels agents. També han apel·lat a la responsabilitat conjunta perquè acaben els actes vandàlics que es van viure anit, que han qualificat de violència extrema.

També et pot interessar

stats