Sis rectores espanyoles demanen “corresponsabilitat” de la conciliació familiar

Eva Alcón (UJI) i Maria Vicenta Mestre (UV) han subratllat que en l’entorn universitari també hi ha una desigualtat.

Les sis rectores en el debat sobre igualtat en les universitats espanyoles
Les sis rectores en el debat sobre igualtat en les universitats espanyoles / Europa Press.
20 de novembre 2019 - 19:33

Sis de les nou rectores d’universitats públiques espanyoles han coincidit que és “injust” que s’atribuïsca la responsabilitat de la conciliació familiar únicament a les dones i han plantejat popularitzar el terme “corresponsabilitat” en aquest sentit.

Així ho han expressat aquest dimecres durant el debat “El lideratge de la dona en la universitat”, organitzat per la Fundació CYD i Dones&Cia. Eva Alcón, de la Universitat Jaume I, i María Vicenta Mestre, de la Universitat de València, hi han participat.

Alcón ha subratllat que en l’entorn universitari hi ha una “desigualtat” que és causada pels estereotips i “motxilles culturals” que acompanyen les dones, com la conciliació familiar. Per part seua, Mestre ha afegit en aquest sentit que a les dones se’ls continua atribuint “una major responsabilitat” que als homes en les cures de fills o persones dependents. Ambdues han coincidit que, tot i que ha hagut “un avanç cap a la igualtat”, aquest ha sigut “lent i insuficient”.

Només 9 dones dirigeixen actualment universitats públiques a Espanya. I, si sumem les privades, només 15 de les 83 universitats espanyoles tenen dones al capdavant del seu rectorat.

També et pot interessar

stats