Sis platges valencianes reben una bandera negra per l’alta contaminació o mala gestió

Les pitjors platges valencianes es troben a Vinaròs, València, Peníscola, Xàbia i Oriola

Sis platges valencianes reben una bandera negra per l’alta contaminació o mala gestió

Ecologistes en acció han assenyalat amb una bandera negra les 48 pitjors platges de tot Espanya, de les quals sis es troben a la Comunitat Valenciana. Ho fan atenent principalment als problemes de depuració i sanejament que pateixen i les males gestions urbanístiques.

Una de les sis banderes negres valencianes es troba a la badia de Xàbia, on els ecologistes denuncien els abocaments en una zona de gran interés ecològic. A Oriola, el distintiu és per a l'últim quilòmetre de costa sense urbanitzar que queda al municipi del Baix Segura, i sobre el qual pesa l'amenaça de construcció de mil cinc-cents habitatges. 

La ciutat de València s'emporta enguany dues banderes negres. Una per a l'Autoritat Portuària per l'impacte de la seua activitat en les platges del sud de la ciutat i la regressió del litoral. L'altra, per a la depuradora de Pinedo, pels abocaments d'aigua sense depurar a la mar.

Més al nord, els ecologistes posen el focus en la contaminació per residus sòlids a la platja de la Basseta, ubicada al parc natural de la Serra d'Irta, a Peníscola, així com en la construcció d'infraestructures en zones inundables a la desembocadura del riu Cervol, a Vinaròs.

També et pot interessar

stats