Sis platges valencianes reben la bandera negra per contaminació

Estan a Alacant, Guardamar del Segura, Alcossebre, Vinaròs, el Puig i València, segons l'informe d'Ecologistes en Acció.

Vista d'una de les platges seleccionades, la platja de Sant Gabriel d'Alacant

La platja de Sant Gabriel a Alacant, la de la Babilònia a Guardamar del Segura, la de les Fonts a Alcossebre, la del Fortí-Fora del Forat-Cervol a Vinaròs, la de Medicàlia al Puig i el port de València són les sis platges que Ecologistes en Acció ha inclòs en l'informe sobre banderes negres de 2020. L'informe inclou les esmentades platges per diversos motius, principalment pels vessaments d'aigües i la falta de depuració. La xifra de banderes negres és la mateixa que l'any passat encara que han canviat els protagonistes.

Per quinze anys consecutius, l'organització conservacionista realitza una anàlisi dels més de 400 quilòmetres de les costes valencianes. L'informe arreplega en aquesta edició els casos més característics d'afeccions per contaminació i mala gestió ambiental.

Ecologistes en Acció també alerta de la creixent presència de residus a les platges valencianes, a conseqüència de la crisi derivada de la Covid-19, com ara com mascaretes o guants. Igualment, adverteixen del risc de desregulació urbanística com a possible eixida de la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats