Sis persones evacuades en domicilis de la Marina Alta a causa de les pluges

Pego, Dénia, la Vall d'Ebo i Benigembla són algunes de les poblacions de la Comunitat Valenciana on més ha plogut durant la nit.

VÍDEO | Sis persones evacuades en domicilis de la Marina Alta a causa de les pluges

El Consorci Provincial de Bombers d'Alacant ha realitzat desenes d'actuacions a les comarques d'Alacant des de les dotze de la nit a conseqüència de les intenses precipitacions, entre les quals destaca l'evacuació de sis persones, dues d'elles als Poblets i quatre al Verger, la Marina Alta

L'evacuació de les dues persones als Poblets s'ha degut a l'entrada d'aigua al seu habitatge, mentre que els quatre veïns del Verger han sigut evacuats per risc de caiguda d'un fals sostre perquè no desguassava l'embornal d'una terrassa, segons han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers.

Aquestes quatre últimes persones han sigut traslladades a cases de familiars.

A la Marina Alta, Pego, Dénia, la Vall d'Ebo i Benigembla són algunes de les poblacions de la Comunitat Valenciana on més ha plogut des de les 12 de la nit. 

En el cas de Pego s'han arreplegat més de 145 litres per metre quadrat tot i que, segons la Policia Local, la pluja no ha provocat cap incidència.

A Dénia, amb 140 litres per metre quadrat recollit al llarg de la nit, hi ha una carretera local tallada. 

Rècord històric a la ciutat d'Alacant en un dia d'estiu 

Les precipitacions a la ciutat d'Alacant, amb el registre de 86,8 litres per metre quadrat, han marcat un rècord històric per a un dia d'estiu des que hi ha registres. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha assenyalat que és "una dada significativa" perquè "mai abans des que hi ha registres, en 1859, s'havia produït una precipitació tan abundant a la ciutat d'Alacant".

Les fortes precipitacions caigudes aquesta nit han provocat inundacions en diverses parts de la ciutat d'Alacant, sobretot a l'avinguda d'Elx i a la zona de la platja de Sant Joan. Unes inundacions que afecten carrers, garatges i algunes vivendes.

També et pot interessar

stats