Sis persones detingudes en relació amb les presumptes agressions sexuals a Castelló

La Policia Nacional ha identificat huit persones implicades en les dues agressions sexuals.

VÍDEO | Sis persones detingudes en relació amb les presumptes agressions sexuals a Castelló

La Policia Nacional ha identificat huit persones i detingut sis d'elles per la seua presumpta implicació en les dues agressions sexuals d'aquesta setmana a Castelló. Entre els detinguts i ha cinc menors d'edat i, segons fonts de la investigació, també almenys una de les víctimes és menor d'edat.

À Punt NTC ha confirmat que la policia investiga la presumpta violació d’una jove de 17 anys en les festes de la Magdalena. L’agressió hauria tingut lloc durant la matinada de dimarts a dimecres, en un solar del carrer de Llucena de Castelló. La víctima és una xiqueta de 17 anys i el presumpte agressor, un home a qui coneixia prèviament i amb qui va coincidir en una colla la nit dels fets. La segona s'ha produït en relació a una altra agressió sexual que s'ha comés durant aquesta setmana. 

L'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha demanat que caiga "tot el pes de la llei" sobre l'agressor i ha insistit a dir que la societat no pot permetre cap atac contra les dones. L’Ajuntament té instal·lats diversos punts violeta per la ciutat per a atendre les dones durant les festes de la Magdalena i la xarxa d’autobusos urbans fa parades a la carta cada volta que una dona vol baixar de l’autobús, precisament per a evitar agressions i fer més segura la festa per a les joves.

El fiscal en cap de Castelló, Jose Luis Cuesta, ha assenyalat a À Punt NTC que, com que la presumpta agredida és una menor, serà la Fiscalia de Menors la que s’encarregarà de la instrucció del cas, quan la policia concloga les investigacions. D’altra banda, el jutjat d’instrucció número 6 de Castelló, que estava en funcions de guàrdia, investiga també un altra possible agressió sexual comesa a la ciutat. 

Casos "absolutament preocupants"

Precisament aquest dijous el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha mostrat la seua preocupació pel que considera un augment d'actituds masclistes entre els més joves, i ha qualificat d’“absolutament preocupants” els nombrosos casos d’agressions sexuals grupals en només uns mesos. Moltes s’han produït a la Comunitat Valenciana, com ara la que encara s’investiga a la comarca de la Marina Alta o la de la nit de Cap d’Any a Callosa d’en Sarrià.

També et pot interessar

stats