Sis mesos de presó per a la propietària d'una clínica de València que punxava àcid hialurònic sense ser metge

El Col·legi Oficial de Metges de València va denunciar el cas per intrusisme

Una injecció d'àcid hialurònic en una imatge d'arxiu
Una injecció d'àcid hialurònic en una imatge d'arxiu / À Punt

El jutjat penal número 10 de València ha condemnat una dona, propietària d'una clínica de València, a la pena de sis mesos de presó per punxar àcid hialurònic als seus clients sense ser metgessa, segons es desprén de la resolució a la qual ha fet referència l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (Icomv). L'execució de la pena de presó ha quedat suspesa per un temps de dos anys.

La dona realitzava el 2020 tractaments medicoestètics als pacients des de la seua clínica que consistien en injeccions d'àcid hialurònic als llavis per a l'augment del volum d'aquests.

No obstant això, la condemnada mancava de la preceptiva titulació mèdica que la facultara per a aquesta activitat, que només pot ser exercida pels professionals que compten amb el títol universitari en Medicina i que estiguen degudament col·legiats.

Aquesta persona que, a més, mancava de qualsevol preparació sanitària, anunciava tant en la mateixa clínica com en les xarxes socials i internet la prestació al seu centre d'aquest tractament mèdic. Va ser denunciada per l'Icomv i el jutjat l'ha condemnada.

L'Icomv compta amb una comissió d'intrusisme que es va crear per a perseguir i traslladar a les autoritats les denúncies que per aquest delicte es puguen rebre des dels ciutadans i els col·legiats mateixos. La comissió, que compta entre els seus membres amb metges, advocats i representants d'Avacu, utilitza tots els mitjans al seu abast per a tractar d'erradicar l'intrusisme, "una nociva pràctica que posa en risc la salut de les persones i que atempta contra la dignitat de la professió mèdica", ha indicat el col·legi.

Des del Col·legi de Metges de València s'ha instat els metges col·legiats i la societat en general a denunciar qualsevol sospita que puguen tindre respecte a la intromissió d'un fals metge en el sistema sanitari, tant públic com privat.

També et pot interessar

stats