Sis dones assassinades en 15 dies

La violència masclista deixa en juliol 12 víctimes mortals, 37 enguany.

VÍDEO | Sis dones assassinades en 15 dies

Nou dones han sigut assassinades per les parelles o exparelles aquest mes de juliol. En només els últims 15 dies del mes, 6 dones han estat mortes per la violència masclista. No és un fenomen nou. Juliol, i en general l'època estival, sol registrar més crims per violència de gènere. 

Des de 2003, més de cent dones han sigut assassinades en aquest mes: 104, de les 1.012 dones assassinades en total en aquests anys. És més d'un 10% del total. Aquest mes de juliol nou dones han sigut assassinades. També han matat un menor a Beniel, Múrcia, i hi ha un fill ferit i tres intents d'assassinat a parelles o exparelles. També s'han suïcidat els nou culpables. 

Fins ara, enguany 37 dones i dos menors han sigut assassinats i 26 menors més han quedat orfes. De les deones, set havien denunciat. L'últim cas confirmat per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere és el de la dona de 55 anys assassinada a Villagonzalo Pedernales, a Burgos

Mil dones des de 2003

Va ser a finals de juny quan es van superar les mil dones assassinades per violència maclista. En poc més d'un mes, aquesta xifra ja ha arribat als 1.012 assassinats. 

El Ministeri posa a disposició de la ciutadania el telèfon 016, que funciona les 24 hores i atén en més de 50 idiomes diferents. A la Comunitat Valenciana, els centres Dona 24 hores també disposen d'un telèfon d'atenció gratuït, el 900 58 08 88. A la Comunitat Valenciana hi ha cinc d'aquests centres a València, Alacant, Castelló, Dénia i Torrevella, i en cadascun treballa un equip format per advocades, treballadores socials, psicòlogues i psicòlogues infantils i juvenils. 

També et pot interessar

stats