Sis de cada deu denúncies per distraccions al volant a la Comunitat Valenciana són per usar el mòbil

La Comunitat Valenciana acumula un total de 51 persones mortes en 47 accidents mortals fins al 24 de maig.

Durant la campanya s'han controlat 6.996 vehicles i s'ha denunciat un total de 275 conductors, el 3,9% dels controlats.
Durant la campanya s'han controlat 6.996 vehicles i s'ha denunciat un total de 275 conductors, el 3,9% dels controlats. / Julián Garrido

Sis de cada 10 denúncies per distraccions a les carreteres i autopistes valencianes ho són per usar el mòbil mentre es condueix, segons les dades de l'última campanya de la Prefectura General de Trànsit de la Comunitat Valenciana sobre vigilància i control de les distraccions que es va fer entre el 14 i el 18 de maig, i que ha donat a conéixer el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues. Durant la campanya s'han controlat 6.996 vehicles i s'ha denunciat un total de 275 conductors, el 3,9% dels controlats. 

Moragues ha demanat als conductors que siguen conscients del risc i el perill que representa usar el mòbil mentre es condueix tant per a la resta vehicles com per als vianants. "Escriure un whatsapp multiplica per 23 el risc de tindre un accident, i marcar un número en el mòbil a 120 quilòmetres per hora significa recórrer a cegues una distància que equival a quatre camps de futbol", ha explicat. 

El 66,18% de les denúncies han sigut per usar el telèfon mòbil, mentre que el 17,45% s'han posat per infraccions que provoquen distraccions com beure, menjar, pentinar-se o maquillar-se. El 12,36% de les denúncies han sigut per usar auriculars i el 4%, per manipular pantalles d'accés a internet, monitors, reproductors de vídeo o DVD, o navegadors. 

La distracció ha sigut la causa del 41% dels accidents amb víctimes mortals que fins ara s'han registrat a les carreteres valencianes, una xifra que ha crescut un 7% respecte a l'any passat. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha enumerat les següents causes més freqüents de distracció: marcar un número o enviar un missatge pel mòbil, buscar o contestar el mòbil quan sona, parlar per aquest terminal, circular sota els efectes de l'alcohol, portar xiquets que ploren, o intentar traure fora del vehicle un insecte. 

Denúncies per distracció al volant durant la campanya de la DGT / À Punt Notícies

Fins al 24 de maig d'enguany, la Comunitat Valenciana ha registrat un total de 47 accidents amb 51 persones mortes enfront dels 30 sinistres amb 33 morts que es van produir durant el mateix període de l'any anterior. És la tercera comunitat en volum de víctimes mortals a la carretera, després de la catalana (70 morts en 59 accidents) i l'andalusa (62 morts en 55 accidents), segons dades de la DGT.  

També et pot interessar

stats