Sis detinguts a Xàtiva acusats de participar en la violació en grup d’una menor

La Guàrdia Civil rastreja les xarxes socials per a trobar proves dels fets i no descarta noves detencions.

Comandància de la Guàrdia Civil de Xàtiva on han prestat declaració els detinguts
Comandància de la Guàrdia Civil de Xàtiva on han prestat declaració els detinguts / Lorena Caballero.

La Guàrdia Civil ha detingut sis homes per presumptament haver participat en la violació en grup d’una menor en un municipi de la Vall d'Albaida, segona ha confirmat l'agència Europa Press. Un dels detinguts, menor d'edat, hauria quedat en llibertat per ordre de la Fiscalia de Menors. A hores d'ara, no es descarten noves detencions.

L'equip de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Xàtiva ha obert una investigació pels fets, segons ha pogut saber À Punt de fonts coneixedores del cas. Al recinte policial s'ha començat a prendre declaració a almenys vint persones que podrien haver estat implicades en la presumpta agressió sexual múltiple, que va tindre lloc en la matinada de dissabte a diumenge. S'estan buscant també converses en xarxes socials i aplicacions de missatgeria instantània per a trobar proves o referències als fets investigats.

La Guàrdia Civil investiga els delictes d'agressió sexual i d'omissió del deure de socors, i si la víctima va ser intoxicada amb alguna substància. L'edat de la víctima, 14 anys, és rellevant en la investigació judicial perquè descarta el debat sobre el consentiment de les relacions sexuals, ja que l'edat mínima fixada a Espanya són 16 anys, 14 en cas que els tutors legals en donen consentiment. El consentiment prestat d'una persona menor a eixa edat per a tindre relacions sexuals no és vàlid a efectes legals.

Les detencions dels deu homes s’han efectuat aquest divendres i tant les declaracions dels sospitosos com el pas a disposició judicial seguirà un protocol diferent en el cas dels menors, com és habitual.

El jutjat d'Ontinyent assumirà el cas

La investigació es va obrir diumenge després que la menor va presentar una denúncia en què relatava que algunes de les persones que assistien a una festa multitudinària l’havien forçada contra la seua voluntat. Segons fonts properes al cas, la menor hauria sigut violada per diferents homes sense que ningú fera res per a impedir-ho.

El cas continua obert i serà el jutjat de guàrdia d'Ontinyent qui es farà càrrec de la investigació. La part més important de l'operació policial es dona per conclosa, tot i que no es descarten noves detencions.

La ministra d'Igualtat: "Hem d'arribar a temps"

La ministra Irene Montero ha assegurat, en assabentar-se dels fets, que el govern espanyol no descansarà fins que elimine la violència masclista, i ha defés la urgència de la llei "Només sí és sí" per a atendre i previndre aquestes agressions: "Hem d'arribar a temps". A través d'un missatge publicat en Twitter, la responsable d'Igualtat ha expressat el seu suport a la menor: "No descansarem fins que acabem amb totes les formes de violència masclista. Tot el nostre suport per a la víctima, de només 14 anys, salvatgement agredida".

També et pot interessar

stats